De Faciliteiten

Salon
De verhoogde salon met uitzicht over achterdek en het water met een vergadertafel/eettafel, aan drie zijden geflankeerd door een bank met gecapitonneerde bekleding. Aan de vierde zijde stoelen. De salon biedt plaats aan in totaal acht tot tien personen.

Stuurhut
De stuurhut is het domein van de schipper en zijn maat. Vanhieruit heeft de schipper goed zicht over het hele schip en over het water voor, achter en naast de Nautilus. In de stuurhut bevindt zich alle vaarapparatuur, van marifoons tot dieptemeters, stuurwiel en stuurautomaat, kompassen, radar, besturing van de motoren, boegschroef, davit, ankers, electronische kaart.

Vanuit de stuurhut wordt ook de unieke scheepshoorn bediend. Ideaal als signaal bij start en finish van een zeilwedstrijd, sloepenrace of roeiwedstrijd.

Uit oogpunt van veiligheid hebben gasten geen toegang tot de stuurhut.

Achterdek
De Nautilus heeft een royaal achterdek van 6 bij 5 meter. Het dek is met hout bekleed en ligt ongeveer twintig centimeter boven waterniveau, waardoor je het gevoel hebt op een veilige en comfortabele manier ‘op het water te zitten’.

Het achterdek biedt vele gebruiksmogelijkheden. Het dient als zonnedek of als beschutting tegen de wind. Als de Nautilus voor anker ligt, is het achterdek in de luwte en ook als de wind wat fris aandoet is het daar aangenaam toeven. Grote ligstoelen, een eettafel, een wapperend wit tafelkleed, met of zonder bimini (dektent tegen zon of regen), het doet mediterraan aan en je waant je op vakantie in eigen land. Met een vleugel of draaitafels op het achterdek hebben pianist of DJ vrij spel en kun je genieten van een prive concert, klassiek of eigentijds.

Mocht het weer wat frisser zijn, de bimini kan van binnen natuurlijk ook verwarmd worden.

 

Kombuis
Kombuis met gasfornuis, professionele oven, gootsteen, warm en koud water

de kombuis

in het vooronder kan je met een groep van 10-12 man eten of met vier personen slapen

Vooronder
Het vooronder met grote vergadertafel/eettafel, aan drie zijden geflankeerd door een bank. Zittingen en rugleuningen van de bank wordt ’s nachts in een handomdraai omgezet in kooien (eenpersoons slaapplaatsen). Het vooronder biedt plaats aan in totaal tien tot twaalf personen.

Tijdens een standaardvaartocht zijn de benedendekse ruimtes voor gasten niet toegankelijk. Dat geldt ook voor het vooronder. Uiteraard is het vooronder voor speciale gelegenheden wel voor u beschikbaar. Dit bespreken wij graag met u in de reserverings- en offertefase.

In totaal zijn er 8 kooien maar er kan best iets geregeld worden voor meer slapers
Douche en wastafel; warm en koud stromend water
Centrale verwarming

Kapiteinskamer
Een gezellig appart kamertje voor twee personen, hier dineerde de kapitein vroeger apart van de bemanning.

Kapiteinshut voor twee personen met bedden en plaats om te zitten

 

 

 

 

 

 

 

 

de kapiteinshut met een bank/stapelbed voor twee personen