Dagtochten

Vanaf de thuishaven in Amsterdam Noord zijn IJsselmeer, Markerkeer, Gouwzee, het IJ/Amsterdamse havengebied, gemakkelijk te bereiken.

Een tochtje naar Pampus of naar Hoorn, Marken, Edam, Monnikendam, Volendam, de Randmeren, onderweg genietend van het  uitzicht en een hapje en een drankje.

Richting Gouwzee en dan daar voor anker, bij de Marker vuurtoren, en dan in alle rust lunchen aan grote tafels met wapperende witte tafelkleden op het ruime achterdek. Of gewoon heel ontspannen zonnen op dat zelfde achterdek en af en toe een beetje zwemmen.

Over het IJ, door het Amsterdamse havengebied richting IJmuiden en dan een bezoek aan het Bunkermuseum daar. Na wat zeewind om de oren, in alle rust weer terug naar het vertrekpunt, langs alle bedrijvigheid in het havengebied.

De Oranje sluizen door, over het Buiten IJ richting Muiden. Bezoek aan het Muiderslot, het Muizenfort of de bunkers van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Of de benen strekken met een wandeling door dit stadje aan de monding van de Vecht.

Een ander opstappunt dan de thuishaven is ook mogelijk. En dan varen op de Maas, Waal, IJssel, in de Rotterdamse haven, de Schelde, Friese wateren of de Zeeuwse wateren.